De #NSfavourites van Diggy Dex


De naam Koen Jansen zal niet iedereen iets zeggen, maar Diggy Dex zeker wel. De Amersfoortse chansonrapper en liedjesschrijver, bekend van liedjes als Slaap Lekker (Fantastig Toch) en Treur Niet (Ode Aan Het Leven). We vroegen hem naar zijn favoriete plekken in 'zijn' Amersfoort.

#1. DLC
Een restaurant gebouwd van gerecyclede materialen: dan heb je mij als hippie al. Ik heb hier al een paar keer gegeten, de kaart is simpel maar heerlijk. Groente komt uit eigen kas en de wijn is uitgezocht door een echte kenner. Je eet in de kas en de inrichting is heel knus, gedecoreerd met kaarslicht en al. Het is ook een fijne plek om buiten een borrel te doen, perfect voor de zondagmiddag met vrienden en familie. DLC zit op de wagenwerkplaats, vlak achter station Amersfoort. Dit terrein is sowieso een aanrader!

Diggy Dex: "DLC is perfect voor de zondagmiddag met vrienden en familie."

#2. BLUR
BLUR is een bijzondere conceptstore in de Mooierstraat, met toffe hebbedingetjes van Nederlandse ontwerpers. BLUR is er voor mensen die liefde hebben voor producten die 'goed' doen, dus alles is op duurzame leest geschoeid. Van pindakaas, wafels en koffie tot kleding en unieke cadeaus. Daarnaast hebben ze lekkere broodjes en soep en een groot aanbod aan vega.

#3. Flehite Museum
Als geschiedenisliefhebber houd ik ervan om de historie van een stad te leren kennen. En er is geen betere plek om de geschiedenis van de keistad beter te leren kennen dan in museum Flehite! Het museum is ook zeer geschikt voor kinderen: zo heb ik hier vorig jaar nog een skelettenspeurtocht met mijn oudste zoon gedaan. Er zijn ook regelmatig leuke tijdelijke tentoonstellingen van Amersfoortse kunstenaars zoals Mondriaan of Armando. Tijdelijk (tot eind 2018) in het Rietveldpaviljoen.

#4. Haren Majesteit
Deze kapperszaak, op de hoek van het Lieve Vrouwenplein, wordt gerund door Michel en Jill. Hier ga ik altijd naar de kapper en het is een grote instuif van bekenden, wat zorgt voor een heerlijk knus dorpsgevoel. Buiten de kapperszaak organiseert Haren Majesteit ook vaak kunstexposities en wordt de podcast 'Wilde Haren' er opgenomen.

#5. Sloop
In een van de leukste straatjes van Amersfoort, de Krommestraat, zit Restaurant Sloop. Je kunt er terecht van ontbijt tot diner, maar zeker als je van wijn houdt is dit een absolute aanrader. Goede sfeer, leuke bediening en met lekker weer is het ook heel fijn zitten aan de achterkant van Sloop, aan de gracht. Ook zeer geschikt voor een lange lunch met vrienden!

#6. Lepeltje Lepeltje
Ondertussen is Lepeltje Lepeltje landelijk bekend en vindt het festival in meerdere steden plaats, maar het is toch echt bedacht en begonnen door Amersfoorters. Dit driedaags foodfestival wordt elk jaar in het voorjaar gehouden, in het plantsoen van Amersfoort. Lepeltje Lepeltje staat altijd garant voor goede dagen en avonden. Dansend met een gekke vega burger in je ene hand en een biertje in de andere.

Reserveer direct