Heerlijk oliebollenrecept


 

Wil je dit jaar eens lekker uitpakken met een grote berg oliebollen? Waarschijnlijk begin je al te zuchten bij het idee van alle viezigheid in je keuken wanneer je gaat bakken in olie. Dit recept is speciaal voor mensen die zonder schuldgevoel (en zonder viezigheid in de keuken) willen genieten van een flinke stapel oliebollen. Deze oliebollen maak je namelijk niet in een enorme pan met olie, maar in de oven. Lekker makkelijk!

Dit heb je nodig voor 11 bollen:
-100 g rozijnen
-100 gram appel
-200 g zelfrijzend bakmeel of havermeel
-20 g kokosmeel
-1 theelepel zout
-1 zakje Droge gist (7 g)
-5 eetlepels ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
-4 eieren
-150 g magere kwark

Bereidingswijze:
Laat de rozijnen 15 minuten wellen in lauwwarm water. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat. Doe het meel, zout, de droge gist, de eieren, de kwark en de ahornsiroop in een kom en roer dit tot een glad beslag met behulp van de mixer. Snij de appel in stukjes en droog de rozijnen tussen een theedoek. Roer de rozijnen en de appel door het beslag. Maak 11 bollen van het beslag en leg deze met een ijsschep of tweelepels op de bakplaat. Tip: je kunt ook een muffinvorm gebruiken!

Bak de bollen 30 minuten in het midden van de oven. Even afkoelen en genieten maar! Lekker met wat poedersuiker.

dlc-restaurant