Thuis biologisch eten? Zo doe je dat!


Het DLC Restaurant staat voor eerlijke producten en verse groenten en fruit. Heel gezond! Maar we begrijpen dat je niet iedere dag aanschuift om van verse asperges en op de graat gebakken schol te genieten. Je wilt echter wel bewust omgaan met je voeding en het liefste met de hand op de knip. Maar hoe doe je dat?

Houd de omgeving in de gaten
Koop biologisch voedsel bij de boer om de hoek. Biologisch voedsel is hier vaak veel goedkoper dan in de biologische natuurwinkel. Bovendien wordt hierdoor bespaard op verpakkingsmateriaal en reiskosten. Geen boeren in de buurt? Je kunt ook online eten van de boer bestellen. Bijvoorbeeld bij PuurDichtbij die verschillende smaakvolle producten rechtstreeks ophalen bij boeren in de omgeving en dit vervolgens bij jou aan de deur brengen. Hierdoor geef je boeren in de omgeving een kans om hun producten voor een eerlijke prijs te verkopen. Daarnaast zal jij zelf direct het verschil proeven in vergelijking met producten uit de supermarkt.

Of koop je eten op de markt
Het is een bekend bespaartrucje: vers voedsel kopen op de markt. Op de markt is in de eerste plaats meer biologisch voedsel te vinden dan in de supermarkt en het is er stukken goedkoper! Wil je extra goed op de centen letten? Ga dan tegen het einde van de markt je groenten kopen. Dan heeft het wat langer gelegen, maar is het ook vaak goedkoper. Op de markt vindt je naast groenten ook vaak noten, meel en andere (biologische) producten. Hoef je helemaal niet meer naar de supermarkt!

Kweek het zelf!
Heb je een gezonde dosis ruimte en tijd? Probeer je eigen groenten eens te verbouwen. Het is helemaal niet zo moeilijk, je moet er alleen wat energie in steken. Maar dat is niet voor niets, je vangt hiermee drie vliegen in één klap. Eén: je hebt gezond voedsel in eigen tuin. Twee: je bent lekker buiten bezig. Drie: je bespaart geld. Makkelijke groenten om zelf te verbouwen zijn courgettes, tomaten, komkommers en paprika’s.

Sla je voedsel in in grote hoeveelheden
Wist je dat ingevroren voedsel net zo gezond is als vers voedsel? Door het voedsel snel in te vriezen blijven de gezonde stoffen in de groenten goed bewaard. Het is daarom vaak voordeliger om een grote hoeveelheid voedsel in te slaan en dit netjes in porties in te vriezen. Het is verstandig om groenten van tevoren te blancheren, zodat ze mooi stevig uit de vriezer komen. Groenten die veel water bevatten zoals sla, tomaten en komkommer kun je beter niet invriezen.

En wil je toch weer een keer zonder moeite genieten van heerlijke streekproducten? Dan plof je neer op ons terras en laat je de chefkok de lekkerste biologische gerechten voor je bereiden! Reserveer direct.

Reserveer direct