Zelf (gezonde) pepernoten bakken!


Sinterklaas is weer in het land! En waar vraagt dat om? Juist, pepernoten! Aangezien de winkels al sinds september weer vol liggen met pepernoten in alle soorten en maten, delen wij graag een recept voor een gezonde (biologische) versie van de pepernoot die ook nog eens lekker is!

Wat heb je nodig?
- 125 gram speltmeel.
- 65 gram kokosbloesemsuiker (of rietsuiker).
- 1 eetlepel speculaaskruiden.
- 1 theelepel bakpoeder.
- Flinke snuf zeezout.
- 50 gram kokosolie.
- 25 milliliter havermelk (of andere plantaardige melk).
- 25 gram amandelen.
- 1 eetlepel appelstroop.

En zo maak je heerlijke kruidnoten
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de amandelen in kleine stukjes. (Tip: gooi ze even in de blender of keukenmachine.)
- Meng het speltmeel, suiker, speculaaskruiden, bakpoeder, zout en stukjes amandel door elkaar.
- Smelt de kokosolie totdat deze vloeibaar is.
- Roer de kokosolie door de appelstroop en de melk en voeg deze aan het meelmengsel toe.
- Kneed het geheel tot een deegbal.
- Verpak de deegbal in huishoudfolie en zet deze een half uurtje in de koelkast.
- Maak kleine ronde balletjes van het deeg en druk deze een beetje plat.
- Leg de kruidnoten op een bakplaat met bakpapier en zet deze 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Laat de kruidnoten nu even afkoelen op de bakplaat en daarna mag je proeven! Genieten!

dlc-restaurant