dlc-restaurant

Zomers recept van onze kok 


Chef-kok Sanne houdt van pure gerechten met een fantastisch smaak. Het liefst maakt zij deze gerechten met ingrediënten uit de eigen groentekas of van leveranciers uit de omgeving. Zo zijn onze gerechten altijd vers, duurzaam en uiteraard erg lekker.

Vooral met deze warme zomermaanden is het soms lastig te bedenken wat je gaat eten. Met dit warme weer heb je niet atlijd overal zin in. Om jullie door deze warme maanden heen te helpen geven wij het recept prijs van DLC's fris en zomerse knolselderijsoep. Speciaal voor de liefhebbers van de DLC keuken. 

Wat heb je nodig?
-1 knolselderij
-1 liter groentebouillon
-½ wortel
-2 dl room
-100 ml witte wijn
-1 teen knoflook
-1 ui
-1 takje rozemarijn
-1/4 Spaanse peper
-peper en zout

Zo ga je te werk:
-maak de knolselderij schoon en snij het in gelijke stukken;
-maak de ui schoon en snipper hem in stukjes; 
-pel en pers de knoflook; 
-snij de wortel in schijfjes van 1cm;
-maak de rozemarijn klaar voor gebruik;
-doe alle ingrediënten in een pan. Breng aan de kook en laat het rustig doorkoken totdat de knolselderij helemaal gaar is;
-laat de wijn ook inkoken;
-pureer het mengsel in een blender of met de staafmixer tot een gladde soep;
-breng op smaak met wat peper en zout,en je bent klaar om jouw eigen DLC-soep te serveren!